'Tercih sebebi olmak da markalaşmaktır'

İzmir'in Bergama ilçesinde, Bakırçay Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) tarafından ?Tecrübe Paylaşımı? konulu bir konferans düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Bakırçay İlköğretim Okulu salonundaki konferansı, Söke Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Şahin İlgi vedi.

Bergamalı işadamlarının yoğun ilgi gösterdiği konferanstan önce BASİAD Başkanı Halil Gider bir konuşma yaptı. Gider, İlgi'nin tecrübelerini Bergamalı işadamlarıyla paylaşmasını istediklerini belirterek, davetlerine icabet ettiği teşekkür etti. Daha sonra kürsüye davet edilen Şahin İlgi, kendi ticari hayatından örnekler vererek başladığı konuşmasını, günümüzde markalaşmanın büyük önem kazanmasıyla devam ettirdi. İlgi, "Markalaşmak demek, mutlaka isim yapmak değildir. Tercih sebebi olmak da markalaşmaktır. Bir işletmecinin, piyasa araştırması yapmak suretiyle müşteriye rakibinden bir fazlasını sunabilmesi tercih nedeni demektir." dedi.

TUSKON'a da değinen Dernek Başkanı İlgi, dünyanın dörtbir yanında üyelerini işadamlarıyla buluşturmak suretiyle büyük işler başardığını söyledi. TUSKON'un üyelerine farklılık oluşturma adına çalışmalar yaptığını belirterek, "Bu anlamda yurtdışı seyahatleri çok önemli. İthalat ve ihracat düşünceniz olsun olmasın, yılda bir defa da olsa yurtdışı seyahatine mutlaka katılmalısınız. İşlerinizin genişletilmesi ve çeşitlilik adına ufuk açacaktır. Türkiye artık yetmiyor. Afrika, dünyanın en büyük pazarı durumunda. Bu bölgelerin iyi değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber